Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

DAF SILENT CF EN XF 10 december 2015

DAF CF en XF Euro 6 Silent maken fluisterstille stedelijke distributie ‘s nachts mogelijk

Voor distributie in steden en gebieden waar in de avond, nacht en vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden, ontwikkelde DAF de CF en XF Euro 6 Silent. De vrachtwagens met krachtige en zuinige dieselmotor, schakelen met één druk op de knop over op een gereduceerd geluidsniveau. De DAF CF en XF Euro 6 Silent voldoen aan de eisen van een Quiet Truck en komen zodoende in aanmerking voor subsidie. Meer weten over deze stille vrachtwagens? Bij Van Hooft vertellen we u graag over de mogelijkheden en voordelen.

DAF-CF-Euro-6-Silent_700

Steeds meer landen in Europa hebben het geluidsniveau van voertuigen ’s avonds en ’s nachts beperkt. Met de stille vrachtwagens maakt DAF laden en lossen ook mogelijk in de stille, nachtelijke uren. De speciale Silent-mode vrachtwagens biedt DAF een alternatief voor voertuigen met een hybride systeem. Met één druk op de knop wordt het geluidsniveau van de DAF CF en XF Euro 6 Silent tot maximaal 72 dB(A) beperkt. Hiermee voldoen beide modellen aan de eisen voor certificering ‘Quiet Truck’.

Ruime keuze
Bij Van Hooft is de DAF Euro 6 Silent leverbaar als CF en XF bakwagen of trekker. Hierbij heeft u keuze uit diverse cabines, chassislengten en asconfiguraties. Beide DAF modellen zijn uitgerust met de krachtige en zuinige 10,8 liter Euro 6-motor, met vermogens van 210 kW/286 pk tot 320kW/435 pk.

Voordelendaf_silence_dashboard_225

  • Unieke dieseloplossing voor geluidsnormen
  • Met ‘Quiet Truck’ PIEK certificaat
  • Ontvang maximale subsidie op de DAF CF en XF Euro 6 Silent

De stille oplossing van DAF werkt op twee manieren. Allereerst wordt geluidsafname bereikt door een speciale geluidsisolatie van de versnellingsbak. Daarnaast kan de chauffeur op het dashboard de Silent-knop indrukken. Hierdoor schakelt de motorsoftware over op een programma waarbij het motorkoppel en toerental worden beperkt. Bij lagere toerentallen wisselt de software van versnelling.

Chauffeurstraining bij elke DAF TruckDAF_drivertraining_oranje_logo

  • Bij de aanschaf van een DAF Euro 6 (CF, XF of LF) bij Van Hooft
  • Een voucher voor een DAF Driver Training (Code 95) ter waarde van € 350,-
  • Wij adviseren Verkeersschool Kees van Iersel, onze vaste partner voor opleidingen van chauffeurs en geselecteerde verkeersschool partner van DAF

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van de DAF CF en XF Euro 6 Silent Truck? Neem dan direct contact met ons op. Stel al uw vragen, wij vertellen u graag alle details!

Klaas Hobo +31(0)6 – 12 05 18 58 klaashobo@hooft.nl
Wilbert Beers +31(0)6 – 51 22 39 59 wilbertbeers@hooft.nl