Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

Unieke 25ste DAF voor P. Vissers Transport 31 mei 2018

De 25ste DAF voor P. Vissers Transport is er bij wijze van spreken eentje om in te lijsten. Het is een XF 90th Anniversary Edition en nummer 25 van de 250 exemplaren die DAF dit jaar zal bouwen. Een exclusieve en superluxe uitvoering met onder meer volledig lederen bekleding. Een exclusieve topper in de vloot van P. Vissers Transport. Wij hebben onlangs deze mooie truck afgeleverd.

‘Hij wijkt in alle opzichten af van onze andere DAF XF-trekkers’, aldus algemeen-directeur en eigenaar Patrick Vissers. ‘Die hebben allemaal een witte cabine, als een neutrale achtergrond voor de bedrijfsnaam van onze grootste opdrachtgever, zuivelproducent FrieslandCampina. Deze speciale 90th Anniversary Edition is uitgevoerd in de kleur Jamaica Blue en hij heeft de krachtigste motor die DAF levert, plus een hele lijst aan extra’s. We zetten hem in voor ander werk, zoals tankvervoer van levensmiddelen voor diverse opdrachtgevers naar Duitsland, België en Frankrijk. Het is ook de enige truck met vaste chauffeur, een echte DAF-fan. Want in tegenstelling tot de andere DAF’s is hij niet zeven dagen in de week vol continu in bedrijf.’

Uitzondering op de regel

Vissers is praktisch ingesteld. Nu echter de aanschaf van de 25ste voor de deur stond, wilde hij wel eens iets speciaals. ‘De keuze voor een gelimiteerde 90th Anniversary Edition kreeg een extra zetje doordat productienummer 25 beschikbaar was. Dan denk je, vooruit maar, we doen het.’

Bij de start van het bedrijf in 1987 begon Vissers met een DAF. Nu heeft hij er tien. ‘Mijn visie is dat je het beste bij een merk kunt blijven. Ook omdat wij het onderhoud zelf uitvoeren. Zo krijg je een goede samenwerking met de dealer. Er is een uitwisseling van technische informatie en bij DAF zijn de onderdelen vlot beschikbaar. Erg belangrijk voor ons, want onze trucks zijn 24/7 op de weg. Dus betrouwbaarheid is belangrijk. Stilstand mag eigenlijk niet voorkomen. Dat is misschien nog wel belangrijker dan verbruik, ook al telt dat beslist mee. Ook daarmee hebben we goede ervaringen met DAF.

Luxe en exclusieve striping

Met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een eyecatcher. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerdere plekken terug. De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4×2 trekker, met riante Super Space Cab en met de krachtige PACCAR MX-13 motor met 390 kW/530 pk.