Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

#002 van DAF XF 90th Anniversary Edition voor special-truck liefhebber Dennis Vos 31 juli 2018

Eigen rijder Dennis Vos uit Ammerzoden is een liefhebber van speciale trucks. Zijn eerste vrachtwagen was een limited edition. De opvolger moest ook uniek zijn en dat wordt de gelimiteerde DAF XF 90th Anniversary Edition. Leuk detail: deze tweede truck van Vos is nummer 002 van de 250 exemplaren, die DAF van de XF 90th Anniversary Edition bouwt. De jubileumversie van de DAF XF is besteld via ons. Onze verkoper Klaas Hobo heeft de truck afgeleverd in een feestelijke ambiance: op het Truckstar Festival in Assen.

Nummer 002 en de tweede auto, dat kan haast geen toeval zijn? Vos: “Ik had aangegeven dat ik het best leuk zou vinden om nummer 002 te krijgen. Als je dan toch zou mogen kiezen, waarom niet? Maar zekerheid dat dat ging lukken was er niet”, aldus Vos. “De dealer had later stiekem contact opgenomen met mijn vrouw Daniëlle en vertelde dat het rond was. Tot mijn verbazing hoorde ik later dat ik daadwerkelijk nummer 002 ging krijgen. Geweldig!”

Dennis Vos runt samen met zijn vrouw Daniëlle het transportbedrijf Dennis Vos Transport. “Mijn vrouw regelt de boekhouding en ik ben op de weg te vinden”, zegt Vos. “Ik heb diverse vaste opdrachtgevers waarvoor ik met regelmaat naar Noord-Frankrijk of België rijd. Ik vervoer van alles. Het zijn eigenlijk altijd dagritten.”

De DAF XF 90th Anniversary Edition wordt voor Dennis Vos zijn allereerste DAF. “Ik heb eerst uitgebreid proefgereden in een DAF XF 480 FT SSC en wist meteen dat dit hem ging worden. Het rijcomfort, de ruimte, de fraaie cabine, het lagere brandstofverbruik, eigenlijk het totaalplaatje. Ik ben opgegroeid in de transportwereld en ben een echte liefhebber van luxueuze en unieke voertuigen. Daarom heb ik gekozen voor de XF 90th Anniversary Edition.” Dennis Vos heeft hem in het rood. “Zwart of blauw was ook mogelijk, maar die kleuren zie je al vrij vaak op de weg. Rood sprak mij daarom meer aan.”

 

Jezelf belonen

Met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een eyecatcher. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerdere plekken terug. De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4×2 trekker, met riante Super Space Cab en met de krachtige PACCAR MX-13 motor met 390 kW/530 pk.

“Ik heb zo’n Super Space Cab eigenlijk niet nodig, maar als je hard werkt, dan mag dat ook beloond worden. Bovendien werkt een truck met veel luxe gewoon net even wat fijner. Je komt daarnaast netjes voor de dag bij klanten. Ik ga hem nog iets aanpassen. Hij krijgt traanplaat, een onderlip en de spuiter past de spatschermen en de grille aan. Van deze DAF wil ik lang genieten en dat gaat lukken.”